Vuoden 2023 apurahahakemukset on arvioitu

Vuoden 2023 apurahahakemusten arviointiprosessi on saatu päätökseen. Valinnat apurahojen saajista julkistetaan ensi helmikuussa.

Instrumentariumin tiedesäätiön apurahahaku vuodelle 2023 päättyi elokuussa ja määräaikaan mennessä hakemuksia saapui yhteensä 342 kappaletta.

Hakemusten arviointi aloitettiin syyskuussa ja niitä ovat käyneet läpi syksyn aikana tiedesäätiön ulkopuolelta valitut asiantuntijat. Eri aihealueilta eniten hakemuksia tuli lääketieteeseen (175) ja luonnontieteeseen (116). Tekniikan puolelta hakemuksia tuli selvästi vähemmän (48) ja taloustieteestä vain kolme.

Arviointityö on nyt kaikkien eri aihealueiden ja apurahamuotojen osalta valmistunut.

”Kiitämme lämpimästi arvioitsijoina toimineita henkilöitä heidän työpanoksestaan. Hakemusten läpikäynti on merkittävä ponnistus ja vaatii aihealueen asiantuntijuutta ja myös visionäärisyyttä”, toteaa Instrumentariumin tiedesäätiön asiamies Markku Lämsä.

Seuraavaksi arvioiduista hakemuksista tehdään saatujen pisteiden perusteella listaus, jonka mukaisesti rahoitettavia hakemuksia ehdotetaan tiedesäätiön hallitukselle lopulliseen hyväksyntään. Kaikkiaan säätiö on varannut vuodelle 2023 lääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä niihin liittyvän luonnontieteellisen ja taloustieteellisen tutkimuksen tukemiseen 1,4 miljoonaa euroa.

Apurahojen saajat varmistuvat tammikuun lopulla tiedesäätiön hallituksen kokouksessa. Tieto apurahasta lähetetään siitä rahoitusta saavalle noin viikon sisällä.

Apurahat julkistetaan virallisesti helmikuun alkupuolella 2023 järjestettävässä tilaisuudessa sekä Instrumentariumin tiedesäätiön verkkosivuilla.

Sinua voi kiinnostaa myös:
Arvioitsijamme Mika Rämetin haastattelu hakemusten arvioinnista ja hyvän hakemuksen elementeistä.

 

Instrumentariumin tiedesäätiö 14.12.2022