Jaakko Karvosen rahasto

Säätiö perusti historiansa ensimmäisen nimikkorahaston entisen puheenjohtajan professori Jaakko Karvosen 70-vuotismerkkipäivän kunniaksi vuonna 2015.

Prof. Karvonen on koulutukseltaan ihotautilääkäri. Hän toimi 30 vuotta iho- ja sukupuolitautien apulaisprofessorina ja professorina ensin Oulun ja sitten Helsingin yliopistoissa. Karvonen oli työuransa päättymiseen asti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ensimmäinen johtajaylilääkäri vuosina 2002-2009.

Instrumentariumin tiedesäätiön hallitukseen Karvonen valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1991. Hän oli tiedesäätiön hallituksessa vuoteen 2015 saakka, ja toimi hallituksen puheenjohtaja vuodet 2009-2015.

Karvosen suku on ollut voimakkaasti mukana myös tiedesäätiön perustajatahon Instrumentarium Oy:n toiminnassa. Hänen isoisänsä arkkiatri Juho Jaakko Karvonen oli yksi niistä neljästä henkilöstä, jotka perustivat Instrumentariumin virallisessa perustavassa kokouksessa ravintola Kämpissä 10.2.1901. J. J. Karvonen valittiin myös yhtiön ensimmäiseen johtokuntaan. Prof. Jaakko Karvosen isä lääkintäeversti Viljo Jaakko Karvonen oli pitkään Instrumentariumin johtokunnan jäsen. Prof. Karvosen veli DI Eero Karvonen oli Instrumentariumin hallintoneuvoston jäsen 1990-luvulla.