2019

 

  • AdvaNeedle ja Resistomap jakoivat Health Design 2019 -kilpailun palkinnon
    Health Design 2019 – Muuttuva yhteiskunta ja hyvinvoinnin tulevaisuus tapahtuma järjestettiin 15.10.2019 Dipolissa, Otaniemessä. Tapahtumassa oli teemana tilat, palvelut ja digitaalisuus. Health Designissa kohtasivat terveyden ja hyvinvoinnin sekä muotoilun, teknologian ja arkkitehtuurin ammattilaiset. Mukana oli myös innovaatiokilpailu ja startup-yrityksiä.

  • Säätiö rahoittamaan tutkijayrittäjiä
    Instrumentariumin tiedesäätiö tarjoaa alkuvaiheen rahoitusta yrityksille, jotka kaupallistavat lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteita ja menetelmiä. Säätiön uusi 50 000 euron Silmu –apuraha on tarkoitettu tutkijainnovaattorin vastaikään perustamalle yritykselle.

  • Instrumentariumin tiedesäätiöltä apurahoja syövän ja rasvamaksataudin tutkimukseen
    Instrumentariumin tiedesäätiö jakoi tänä vuonna apurahoja yhteensä 975 000 euroa.  Tiedesäätiön suurimman 100 000 euron apurahan saivat LT Anniina Färkkilä ja FT Janne Mäkelä. Post-doc apurahoja myönnettiin seitsemälle äskettäin väitelleelle tutkijalle tutkimustyön jatkamiseen ulkomailla. Lisäksi myönnettiin 22 apurahaa väitöskirjaa tekevälle nuorelle tutkijalle.