Instrumentariumin tiedesäätiön hallitus uudistui

Säätiön hallituksen kokoonpano uudistui toukokuussa 2021. Erovuorossa oli puheenjohtaja professori Markku Mäkijärvi. TkT Hanna Viertiö-Oja vetäytyi hallituksesta ja vaihtoi tutkijan uran yrittäjyyteen. Uusiksi jäseniksi valittiin professori Juha Sinisalo ja professori Hanna Renvall.

Säätiön hallitus valitsi uudeksi puheenjohtajaksi LT, dosentti Petri Bonon ja varapuheenjohtajaksi professori Johanna Ivaskan. Petri Bono on Suomen Terveystalon johtava ylilääkäri. Johanna Ivaska on molekulaarisen solubiologian professori Turun yliopistossa.

Uusista henkilöistä Juha Sinisalo toimii Helsingin yliopiston kardiologian professorina ja johtaa myös Helsingin yliopistollisen keskussairaalan synnynnäisten sydänvikojen osastoa. Hanna Renvall toimii Aallon ja HUSin yhteisprofessorina Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella Aalto-yliopistossa sekä johtaa BioMag-laboratoriota HUS Diagnostiikkakeskuksessa. Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme vuotta kerrallaan.

”Juha Sinisalo tuo säätiön hallitukseen uusimman sydäntutkimuksen ja Hanna Renvall yhdistelmän neurologiaa ja lääketieteellistä tekniikkaa. Toivotan uudet jäsenet tervetulleeksi mukaan säätiön hallitukseen ja edistämää suomalaista tiedettä”, sanoo säätiön hallituksen uusi puheenjohtaja Petri Bono. 

Instrumentariumin tiedesäätiö 3.6.2021