Instrumentariumin tiedesäätiö: Miljoona euroa jaetaan tänäkin vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen

Instrumentariumin tiedesäätiö jakaa miljoonan euron edestä apurahoja yhteensä 37 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Apurahojen saajat julkistetaan maaliskuussa 2021 yleisölle avoimessa virtuaaliseminaarissa.Tiedesäätiön tehtävänä on edistää ja tukea Suomen lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvää tutkimustyötä sekä näiden alojen taloustieteellistä tutkimusta. 

Säätiö myöntää kohdealueilla tutkimusta harjoittavien äskettäin väitelleiden tohtorien tieteellisen urakehityksen tukemiseen post doc -apurahoja enintään kahden vuoden mittaista ulkomailla tapahtuvaa tutkimustyötä varten. Instrufoundation Fellow -apurahat on tarkoitettu vastikään ulkomailta Suomeen palaavalle itsenäistyvälle tutkijalle joko oman tutkimusryhmän perustamiseen. Silmu -apurahoja säätiö jakaa tutkijainnovaattoreille ja tiedeyrittäjille. Lisäksi jaetaan apurahoja väitöstyön tekemiseen.

Koronavuosi ei ole ainakaan vähentänyt tutkijoiden intoa – päinvastoin. Instrumentariumin tiedesäätiön erilaisiin apurahoihin tuli yli 300 hakemusta. Tarkan arviointiprosessin jälkeen apurahoja myönnettiin 37 henkilölle tai ryhmälle. 

  • 100 000 euron Instrufoundation Fellowship -apuraha myönnettiin kahdelle tutkijalle. 
  • Post doc -apurahoja myönnettiin seitsemälle tutkijalle 267 000 euron edestä. 
  • 50 000 euron Silmu -apurahan sai yksitiedeyrittäjien alkava yritys.
  • Väitöskirjoihin liittyviä apurahoja myönnettiin huikeat 402 000 euroa yhteensä 21 nuorelle tutkijalle.
”Olen erittäin innoissani tämän vuoden tutkimusprojekteista. Joukossa on hyvin tärkeitä tutkimusaiheita lääketieteen-, tekniikan- ja taloustieteen aloilta. Odotan ilolla tulevaa virtuaalitapahtumaamme”, kertoo tiedesäätiön asiamies Markku Lämsä

Vuoden 2021 apurahoilla tuetaan monipuolisesti erilaisia lääketieteen tutkimuksia, jotka julkistetaan myöhemmin keväällä. Tilaisuus on tänä vuonna poikkeuksellisesti verkossa järjestettävä seminaari, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Tilaisuudessa apurahojen saajat avaavat omia tutkimushankkeitaan enemmän.

Tervetuloa seuraamaan apurahojen jakotilaisuuttamme 16.3. kello 16:00. 
Tilaisuuteen voit ilmoittautua tästä linkistä.
 

Instrumentariumin tiedesäätiö 12.2.2021