Instrumentariumin tiedesäätiö vahvistaa tietoturvaansa

Tietoturvan vahvistamisen tavoitteena on varmistaa apurahajärjestelmän turvallinen käyttö ja estää mahdolliset tietoturvaloukkaukset. 

Instrumentariumin tiedesäätiö käsittelee vuosittain satoja apurahahakemuksia. Hakemukset sisältävät paljon yksityistä tietoa sekä hakijoista että tutkimussuunnitelmasta. Säätiölle on tärkeää varmistaa, että hakemukset ovat ainoastaan arvioitsijoiden ja säätiön työntekijöiden nähtävissä. Tietoturvan kohottamiseksi säätiöön on otettu käyttöön kaksivaiheinen kirjautuminen. 

”Halusimme vahvistaa apurahajärjestelmän tietoturvaa ja otamme siksi kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöön hakemusten käsittelyyn, arviointiin ja maksatuksen liittyvissä kirjautumisissa. Palveluun kirjautumiseen tarvitsee jokaisella kirjautumiskerralla uuden salasanan, joka lähetetään tekstiviestillä”, tarkentaa Instrumentariumin tiedesäätiön asiamies FT Markku Lämsä.

Uuden järjestelmän ansiosta mahdollinen tietoturvaloukkaus on vältettävissä henkilötietojen säilytysaikaa rajaamalla sekä rajoittamalla säilytettäviä tietoja.

 

Instrumentariumin tiedesäätiö 1.12.2020