Talousvaliokunta kokoontui suunnittelemaan säätiön sijoitustoimintaa

Instrumentariumin tiedesäätiön hallituksen nimittämä talousvaliokunta kokoontui lokakuun kokoukseensa käymään läpi säätiön sijoitustoimintaa ja varainhoitoa. Vierailevana puhujana kokouksessa oli ETLA:n ennustepäällikkö, valtiotieteen tohtori Markku Lehmus, joka piti talousvaliokunnan jäsenille katsauksen yleisestä taloustilanteesta Suomessa ja maailmalla sekä arvioi koronaviruksen taloudellisia vaikutuksia. 

”Meille vuosittain apurahoja jakavana säätiönä on tärkeää ymmärtää taloudellisen toimintaympäristömme muutoksia ja kehitystä laajemmassa mittakaavassa. Tällaiset markkinakatsaukset antavat näkyvyyttä tulevaan, vaikka ennustaminen varsinkin vallitsevassa poikkeustilanteessa on erityisen haastavaa”, sanoo tiedesäätiön talousvaliokunnan jäsen ja säätiön asiamies FT Markku Lämsä.

Talousvaliokunta on perustettu vuonna 2010 tehtävänään tarkastella säätiön omaisuudenhoidon tilannetta ja strategiaa sekä harkintansa mukaan ryhtyä toimenpiteisiin sen uudelleen järjestelemiseksi. Valiokunta toimii hallituksen asettaman sijoituspolitiikan puitteissa. Nykyiseen valiokuntaan kuuluvat Markku Mäkijärvi (säätiön hallituksen ja talousvaliokunnan puheenjohtaja), Petri Bono, Jaakko Karvonen, Olli Riikkala, Seppo Ylä-Herttuala, Teemu Malmi, Tuomas Lokki ja Vesa Puttonen sekä asiamies. 


 

Instrumentariumin tiedesäätiö 4.11.2020