Valve ja Instrumentariumin tiedesäätiö aloittavat yhteistyön

Instrumentariumin tiedesäätiö haluaa juhlavuotensa kunniaksi nostaa tietoisuuttaa suomalaisesta lääketieteen tutkimuksesta.


B2B-yritysten, julkisten organisaatioiden ja kolmannen sektorin viestintään ja markkinointiin erikoistunut Valve on aloittanut yhteistyön Instrumentariumin tiedesäätiön kanssa. Säätiö viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan, minkä kunniaksi säätiö haluaa nostaa esiin suomalaista huippututkimusta lääketieteen alalla.

Juhlavuoden kunniaksi säätiö myös jakaa tutkimusapurahoja huimat kaksi miljoonaa euroa.

“Tukemalla Suomessa tehtävää tutkimusta Instrumentariumin tiedesäätiö on jo puolen vuosisadan ajan halunnut edistää lääketieteen kehitystä. Juhlavuotena jaamme ennätysmäärän apurahoja tieteen harjoittajille, ja olemme näin mukana kehittämässä suomalaista tutkimusta ja yhteiskuntaa”, kertoo Instrumentariumin tiedesäätiön asiamies Markku Lämsä: “Haluamme, että toimintamme tunnetaan laajasti niin tiedeyhteisön, opiskelijoiden kuin laajan yleisönkin keskuudessa. Uskomme, että yhteistyöllä Valveen kanssa saamme lisää näkyvyyttä niin toiminnallemme, tutkimukselle kuin tutkimuksen tekijöillekin", Lämsä lisää.

Myös Valveella odotetaan innokaasti yhteistyötä. “Olemme hyvin ylpeitä siitä, että Instumentariumin tiedesäätiö valitsi juuri meidät kumppanikseen”, toteaa Valveen viestintäjohtaja Kirsi Nurmi: “Elämme juuri nyt hyvin poikkeuksellista aikaa, ja lääketieteellisen ja luonnontieteellisen tutkimuksen merkitys on entistäkin tärkeämpää yhteiskunnan hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kolmannella sektorilla on tässä merkittävä rooli. Moniosaajatiimimme varmistaa, että löydämme parhaat mahdolliset ratkaisut tiedesäätiön toiminnan tukemiseksi.”

Juhlavuoden ensimmäiset apurahat, viisi kertaa 100 000 euron Fellow-apuraha, jaettiin 17.3.2020. Fellow-apurahan tarkoituksena on toimia tutkijan starttirahana, jonka avulla tutkija pystyy palaamaan ulkomailta Suomeen ja perustamaan oman tutkimusryhmän tai vahvistamaan jo olemassa olevaa tutkimusryhmää. Tutustu juhlavuoden apurahansaajiin: http://instrufoundation.fi/uutiset.php?aid=120388&k=120162

Instrumentariumin tiedesäätiö edistää lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvää tutkimusta Suomessa. Se jakaa tavallisesti vuosittain 700 000 – 1 000 000 euroa apurahoja. Instrumentarium-yhtiö sai alkunsa vuonna 1900 Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin perustajan Matti Äyräpään aloitteesta. Yhtiön liiketoiminnan ytimessä oli terveydenhuoltoalan tuotteet ja se oli tunnettu erityisesti anestesialaitteista, tehohoidon valvontalaitteista ja röntgentekniikasta. Yhtiö perusti Instrumentariumin tiedesäätiön vuonna 1970, jolloin se  rupesi ohjaamaan apurahoja suoraan tutkijoille.

 

 

Instrumentariumin tiedesäätiö 30.3.2020