Instrumentariumin tiedesäätiö: Kaksi miljoonaa euroa lääketieteelliseen tutkimukseen

Instrumentariumin tiedesäätiö jakaa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhteensä kaksi miljoonaa euroa apurahoja. 17.3.2020 julkaistaan viiden Instrufoundation Fellow -apurahan saajat. Yhden apurahan määrä on 100 000 euroa.

Fellow -apuraha on ikään kuin starttiraha, jonka avulla tutkija pystyy palaamaan ulkomailta Suomeen ja perustamaan oman tutkimusryhmän tai vahvistamaan jo olemassa olevaa tutkimusryhmää. 

“Suomalaisten yliopistojen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden keskiössä on tutkimus. Tukemalla Suomessa tehtävää tutkimusta Instrumentariumin tiedesäätiö on jo 50 vuoden ajan halunnut edistää lääketieteen kehitystä ja rohkaista tietopohjaiseen päätöksentekoon sekä innovaatioihin”, sanoo Instrumentariumin tiedesäätiön hallituksen puheenjohtaja, dosentti Markku Mäkijärvi.   

Juhlavuoden apurahat on tarkoitettu lääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä niihin liittyvän luonnontieteellisen ja taloustieteellisen tutkimuksen tukemiseen. Apurahoja myönnettiin yhteensä 74 henkilölle tai ryhmälle.

Instrufoundation Fellow -apurahan saajat: 

  1. Juho Joutsa, Turun yliopisto: Localization of brain disorders based on causal brain lesions. 
  2. Kari Kurppa Turun yliopisto: Preventing minimal residual disease following targeted cancer therapy.
  3. Hanna Ollila, Helsingin yliopisto: Geneettiset tekijät vakavien unihäiriöiden ja aivojen autoimmuunisairauksien taustalla.
  4. Juho Pokki, Aalto-yliopisto: Mikroskopiaan lisättävä 3D-soluviljelmiä mittaava teknologia: mikromekaanisten (MMC) tekijöiden vaikutus soluihin ja solujen tuottamien migraatiovoimien kvantifiointi leviävän rintasyövän synnyssä.
  5. Astrid Subrizi, Itä-Suomen yliopisto: Aptameerien avulla silmälääke tarkasti kohteeseensa.

Lista kaikista apurahojen saajista julkaistaan säätiön internetsivuilla: www.instrufoundation.fi

Lisätietoja

FT Markku Lämsä, Instrumentariumin tiedesäätiön asiamies
Sähköposti markku.lamsa@instrufoundation.fi
Puh. 040 501 5800

Instrumentariumin tiedesäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea maamme lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteisiin ja menetelmiin liittyvää tutkimustyötä sekä näiden alojen taloustieteellistä tutkimusta. Säätiö perustettiin vuonna 1970 ja se viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan.


 

Instrumentariumin tiedesäätiö 17.3.2020