AdvaNeedle ja Resistomap jakoivat Health Design 2019 -kilpailun palkinnon

Health Design 2019 – Muuttuva yhteiskunta ja hyvinvoinnin tulevaisuus tapahtuma järjestettiin 15.10.2019 Dipolissa, Otaniemessä. Tapahtumassa oli teemana tilat, palvelut ja digitaalisuus. Health Designissa kohtasivat terveyden ja hyvinvoinnin sekä muotoilun, teknologian ja arkkitehtuurin ammattilaiset. Mukana oli myös innovaatiokilpailu ja startup-yrityksiä.

Instrumentariumin tiedesäätiö oli kolmatta kertaa mukana innovaatiokilpailun rahoittajana. Säätiön 20 000 euron summan jakoivat:

1. AdvaNeedle, Jouni Rantanen (15 000 €)

2. Resistomap Oy, Windi Indra Muziasari (5 000 €)

Aalto yliopiston AdvaNeedle -tiimi, kehittää uutta biopsianäytteenottomenetelmää pehmytkudoksen tai solujen diagnosointiin. Oikea-aikainen ja korkealaatuinen diagnoosi on hyvin tärkeä ensimmäinen askel syövän hoidossa. Menetelmässä hyödynnetään sairaaloiden ja klinikoiden olemassa olevia työprosesseja.

Resistomapin ratkaisu auttaa tutkijoita ja terveydenhuollon ammattilaisia seuraamaan antibioottiresistenssigeenejä ja estämään antibioottiresistenttien bakteerien leviämistä. Vuonna 2018 perustettu yritys yhdistää nopeat, edulliset ja korkean suorituskyvyn genomiset menetelmät, kuten SmartChip Real-Time PCR:n edistyneeseen analytiikkaan, jonka avulla on mahdollista kvantifioida satoja antibioottiresistenssigeenejä useista näytteistä kerralla.

Tuomariston muodostivat: Pekka Kahri, Saara Hassinen, Selja Vaalto, Timo Jämsä, Ahmed Khamis El Saeed, Markku Heino ja Ryoichi Nagatomi.

Tapahtuman järjestävät Northbay, Healthtech Finland ja HUS yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Lisätieto tapahtumasta https://www.healthdesign.fi/


Instrumentariumin tiedesäätiö 16.10.2019