Tamperelainen Braincare Oy Health Design 2018 -kilpailun voittoon

Braincare Oy kehittää implanttia, joka tallentaa epilepsiakohtaukset ja lähettää tiedot suoraan potilaan lääkärille. Epilepsiakohtausten seurannan lisäksi yritys on kehittänyt mobiiliapplikaation, jonka avulla potilas voi tuoda oman kokemuksensa kohtauksista esille ja välittää sen sairaalalle. Voittosumma 20 000 euroa tuli Instrumentariumin tiedesäätiöltä.

Health Design pitchauskilpailun tavoitteena oli edistää tutkimukseen perustuvia ja terveyteen liittyviä innovaatioita. Kilpailun finaalivaiheeseen pääsi mukaan viisi osallistujaa: 

  1. Itä-Suomen yliopiston Adamant NeuroTracking -tiimi kehittää Parkinson-potilaiden hoitoa tukevaa lihassähkömittauksiin ja liikeanalyyseihin perustuvaa ratkaisua.
  2. Braincare Oy on Tampereen teknillisen yliopiston spin-off.
  3. Helsingin yliopiston Suomen molekyylilääketieteen instituutin MoMic -tiimi kehittää mobiilimikroskooppia, jota voidaan hyödyntää infektioiden diagnosoimiseen ja syöpään viittaavien muutosten tunnistamiseen kudos- ja solunäytteistä.
  4. Osgenic Oy kehittää lääkäreille suunnattua VR-koulutussovellusta.
  5. Aalto yiopiston spin-off Xfold Imaging Oy on kuvantamisratkaisutoimittaja, joka tarjoaa jopa 100-kertaisen signaalin parannuksen biolääketieteellisiin kuvantamisohjelmiin.

Tuomaristoon kuuluvat Petri Lattu, Nordkapp, Tuula Palmen, VTT, Markku Lämsä, Instrumentariumin Tiedesäätiö, Marja Tiirola, Jyväskylän yliopisto ja Venkata Gandikota, Vault Impact.

Braincaren toimitusjohtajan Katrina Wendel-Mitorajin vastaanotti palkinnon Health Design pitchauskilpailun päätteeksi.

Health Design 2018 -tapahtuman järjestivät Northbay, Healthtech Finland ja HUS yhteistyökumppaninaan Aalto-yliopisto. Kilpailun rahoitti Instrumentariumin tiedesäätiö.

Instrumentariumin tiedesäätiö 15.12.2018