Health Design 2017 -kilpailun voitto GlucoModicumille

Yksi Health Design 2017 -tapahtuman huipentuma oli terveyteen liittyvien tuotekonseptien pitchauskilpailu, jonka palkinnot oli lahjoittanut Instrumentariumin tiedesäätiö. Kilpailun tavoitteena oli edistää tutkimukseen perustuvia ja terveyteen liittyviä innovaatioita.

Kilpailun voitti neulatonta glukoosin mittausmenetelmää kehittävä GlucoModicum, jonka innovaatio perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Palkinnot jaettiin seuraaville tiimeille:

  1. GlucoModicum, 30 000 euroa neulattoman ja kivuttoman glukoosimonitoroinnin jatkokehitykseen
    Alejandro Garcia, Jokke Mäki, Edward Hæggström, Risto Vänskä ja Teemu Nurminen (Helsingin yliopisto)
  2. Afecta, 15 000 euroa datalähtöisen metabolisen profiloinnin jatkokehitykseen
    Kati Hanhineva, Olli Kärkkäinen, Jussi Paananen ja Ville Koistinen (Itä-Suomen yliopisto)
  3. Thermolazer, 5 000 euroa silmänpohjan ikärappeuman lämpöhoidon kehittämiseen
    Ossi Kaikkonen, Teemu Turunen, Ari Koskelainen, Marja Pitkänen ja Mooud Amirkavei (Aalto yliopisto)

Kilpailun finaalivaiheeseen ylsivät myös tiimit Cognituner, Identa ja Say It Again Kid. Kaikki ryhmät saivat palautetta asiantuntijaraadilta konseptiensa jatkotyöstämistä varten. Kilpailun juryssä toimivat: Saara Hassinen, Healthtech Finland, Risto Ilmoniemi, Instrumentariumin tiedesäätiö sr, Prashant Jha, All India Institute of Medical Sciences Delhi, Jyrki Nieminen, Merivaara ja Kenneth Salonius, Vertical.

Health Design 2017 -tapahtuma Otaniemen kampuksella marraskuun lopussa toi esiin ajankohtaisia näkökulmia terveydenhuollon ja terveysteknologian muotoilusta, suunnittelusta ja sairaala-arkkitehtuurista. Tapahtumaan kokoontuivat teknologian, terveydenhuollon ja designin osaajat sekä terveydenhuolloin yritykset ja tutkijat.
Health Design -tapahtumassa keskusteltiin muun muassa, miten terveysteknologiaa voi kaupallistaa muotoilu- ja suunnitteluosaamisen kautta ja miten terveydenhuollon palveluja voi kehittää virtuaalisairaalan avulla.

Health Design 2017 -tapahtuman järjestivät Northbay, Healthtech Finland ja HUS yhteistyökumppaninaan Aalto-yliopisto. Kilpailun rahoitti Instrumentariumin tiedesäätiö. Tapahtuma oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lue koko artikkeli tapahtumasta Aalto-yliopiston nettisivulta.

 

Instrumentariumin tiedesäätiö 19.12.2017