Instrumentariumin Tiedesäätiön lahja Suomelle

Instrumentariumin tiedesäätiö lahjoittaa 50 000 euroa Health Design tiedekilpailuun. Health Design 2017 paneutuu terveysteknologian tuotteiden ja terveyspalvelujen muotoiluun, suunnitteluun ja sairaala-arkkitehtuuriin. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lahjoitus kohdistetaan tiedekilpailuun, jonka tavoite on edistää tutkimukseen pohjautuvia terveyden alan keksintöjä ja tuotekonsepteja. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Instrumentariumin tiedesäätiön lahja vahvistaa muotoilun ja suunnitteluosaamisen monitasoista hyödyntämistä terveysalalla. Säätiö on yksi Suomen merkittävimmistä lääketieteelliseen tekniikkaan ja lääketieteellisiin tutkimusmenetelmiin liittyvää tutkimustyötä rahoittavista säätiöistä. Säätiö rahoittaa myös näiden alojen taloustieteellistä tutkimusta. Vuonna 1970 perustettu säätiö jakaa vuosittain noin miljoonan euron verran apurahoja erityisesti nuorille tutkijoille.

Health Design tapahtuman järjestävät Northbay, Healthtech Finland ja HUS yhteistyökumppaninaan Aalto-yliopisto keskiviikkona 29.11.2017, Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksessa, Espoon Otaniemessä. Tapahtuman yhteydessä järjestetään Health Design –pitching-kilpailu. Tiedekilpailun palkintosumma on yhteensä 50 000 euroa, josta ensimmäinen palkinto on 30 000 euroa. Kolme parasta palkitaan. Kilpailuun osallistuvilla on mahdollisuus saada myös arvokasta palautetta Health Design -tuomaristolta ja oppia tapahtumassa, kuinka hyvä design ja toiminnan suunnittelu voi auttaa heitä menestymään.

Instrumentariumin tiedesäätiön juuret ovat vahvasti kiinni suomalaisen terveydenhoidon historiassa. Perustihan säätiön Instrumentarium Oy, joka itse sai toimintaluvan Keisarilliselta Suomen senaatilta vuonna 1900. Säätiön lahja on kunnianosoitus Suomelle ja suomalaiselle terveydenhuoltoalan osaamiselle, sanoo tiedesäätiön asiamies FT Markku Lämsä.

Lisätietoja
FT Markku Lämsä, Instrumentariumin tiedesäätiön asiamies
Sähköposti markku.lamsa(at)instrufoundation.fi
Puh. 040 501 5800

Tapahtuman nettisivut: https://www.healthdesign.fi
Facebook-sivut: https://www.facebook.com/healthdesign.fi/

 

Instrumentariumin tiedesäätiö 7.11.2017