• 50 VUOTTA
  EDISTYKSEN
  RAHOITTAMISTA
 • 50 VUOTTA
  EDISTYKSEN
  RAHOITTAMISTA
 • 50 VUOTTA
  EDISTYKSEN
  RAHOITTAMISTA
 • 50 VUOTTA
  EDISTYKSEN
  RAHOITTAMISTA
 • 50 VUOTTA
  EDISTYKSEN
  RAHOITTAMISTA

Uutiset


 • Koronatilanne vaikuttaa myös säätiöiden varallisuuteen – Instrumentariumin tiedesäätiön sijoitustoiminnan erityispiirre auttoi varautumaan poikkeustilanteeseen
  Instrumentariumin tiedesäätiön sijoitussalkun arvo on 43,6 miljoonaa euroa, josta osakkeisiin on sijoitettu noin 90%. Lisäksi säätiöllä on merkittävä kiinteistöomaisuus. Säätiön sijoitustoiminnassa on yksi erityispiirre, joka on turvannut säätiön sijoituksia osakemarkkinoita koettelevasta koronatilanteesta huolimatta.

 • Valve ja Instrumentariumin tiedesäätiö aloittavat yhteistyön
  Instrumentariumin tiedesäätiö haluaa juhlavuotensa kunniaksi nostaa tietoisuuttaa suomalaisesta lääketieteen tutkimuksesta.

 • Instrumentariumin tiedesäätiö: Kaksi miljoonaa euroa lääketieteelliseen tutkimukseen
  Instrumentariumin tiedesäätiö jakaa 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhteensä kaksi miljoonaa euroa apurahoja. 17.3.2020 julkaistaan viiden Instrufoundation Fellow -apurahan saajat. Yhden apurahan määrä on 100 000 euroa.

 • AdvaNeedle ja Resistomap jakoivat Health Design 2019 -kilpailun palkinnon
  Health Design 2019 – Muuttuva yhteiskunta ja hyvinvoinnin tulevaisuus tapahtuma järjestettiin 15.10.2019 Dipolissa, Otaniemessä. Tapahtumassa oli teemana tilat, palvelut ja digitaalisuus. Health Designissa kohtasivat terveyden ja hyvinvoinnin sekä muotoilun, teknologian ja arkkitehtuurin ammattilaiset. Mukana oli myös innovaatiokilpailu ja startup-yrityksiä.

 • Säätiö rahoittamaan tutkijayrittäjiä
  Instrumentariumin tiedesäätiö tarjoaa alkuvaiheen rahoitusta yrityksille, jotka kaupallistavat lääketieteen sekä teknisten ja luonnontieteiden laitteita ja menetelmiä. Säätiön uusi 50 000 euron Silmu –apuraha on tarkoitettu tutkijainnovaattorin vastaikään perustamalle yritykselle.

 • Instrumentariumin tiedesäätiöltä apurahoja syövän ja rasvamaksataudin tutkimukseen
  Instrumentariumin tiedesäätiö jakoi tänä vuonna apurahoja yhteensä 975 000 euroa.  Tiedesäätiön suurimman 100 000 euron apurahan saivat LT Anniina Färkkilä ja FT Janne Mäkelä. Post-doc apurahoja myönnettiin seitsemälle äskettäin väitelleelle tutkijalle tutkimustyön jatkamiseen ulkomailla. Lisäksi myönnettiin 22 apurahaa väitöskirjaa tekevälle nuorelle tutkijalle.

 • Tamperelainen Braincare Oy Health Design 2018 -kilpailun voittoon
  Braincare Oy kehittää implanttia, joka tallentaa epilepsiakohtaukset ja lähettää tiedot suoraan potilaan lääkärille. Epilepsiakohtausten seurannan lisäksi yritys on kehittänyt mobiiliapplikaation, jonka avulla potilas voi tuoda oman kokemuksensa kohtauksista esille ja välittää sen sairaalalle. Voittosumma 20 000 euroa tuli Instrumentariumin tiedesäätiöltä.

 • Tiedesäätiö mukana Health Design Pitching -kilpailussa
  Instrumentariumin tiedesäätiö osallistuu Health Design tapahtumaan Harald Herlin -oppimiskeskuksessa Espoossa. Säätiön myöntämä palkintosumma tapahtuman yhteydessä järjestettävälle pitching -kilpailulle on yhteensä 20 000 euroa.

 • Uusia menetelmiä syövän selättämiseksi
  Syöpä on yksi johtavista kuolinsyistä kehittyneissä maissa. Instrumentariumin tiedesäätiö on päättänyt rahoittaa uuden sukupolven teknologioita syövän tunnistamiseen, hoidon tehostamiseen ja syövän selättämiseen. Tiedesäätiön suurimman 100 000 euron apurahan sai FT Teijo Pellinen Helsingin yliopistosta. Tänä vuonna säätiö jakoi apurahoja yhteensä 950 000 euroa.

 • Professori Tapani Tammiston muistosymposium
  Anestesialaitteiden kehittämistä ja valmistusta Helsingissä jatkava GE Healthcare Finland Oy ja alumniyhdistys Datexlaiset ry järjestävät 14.2.2018 Instrumentariumin tiedesäätiön tukemana professori Tammiston muistoa kunnioittavan symposiumin. Ohjelmassa käsitellään anestesiologian ja kivunhoidon historiaa, nykypäivää ja kehitystrendejä.

 • Health Design 2017 -kilpailun voitto GlucoModicumille
  Yksi Health Design 2017 -tapahtuman huipentuma oli terveyteen liittyvien tuotekonseptien pitchauskilpailu, jonka palkinnot oli lahjoittanut Instrumentariumin tiedesäätiö. Kilpailun tavoitteena oli edistää tutkimukseen perustuvia ja terveyteen liittyviä innovaatioita.

 • Instrumentariumin Tiedesäätiön lahja Suomelle
  Instrumentariumin tiedesäätiö lahjoittaa 50 000 euroa Health Design tiedekilpailuun. Health Design 2017 paneutuu terveysteknologian tuotteiden ja terveyspalvelujen muotoiluun, suunnitteluun ja sairaala-arkkitehtuuriin. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

 • Mikko Airavaaralle 100 000 euroa
  Instrumentariumin tiedesäätiö on jakanut nuorille lääketieteen, luonnontieteiden ja tekniikan tutkijoille apurahoja yhteensä 900 000 euroa. Säätiön suurimman 100 000 euron apurahan sai dosentti Mikko Airavaara Helsingin yliopistosta.

 • Vinkkejä apurahan hakemiseen
  Tiedesäätiön sivustolle kohtaan FAQ on koottu yleisiä kysymyksiä, joiden vastaukset auttavat hakijaa hakemuksen laadinnassa.

 • Instrumentariumin tiedesäätiön apurahat 2017 nyt haettavissa
  Tiedesäätiö jakaa vuosittain apurahoja lääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä niihin liittyvään luonnontieteelliseen ja taloustieteelliseen tutkimukseen. Tiedesäätiön 36. apurahahaku avautuu 30.5.2016 ja sulkeutuu 19.9.2016.

 • Merkittävä tutkijapalkinto säätiön hallituksen puheenjohtajalle akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualalle
  Amerikan geeni- ja soluterapiayhdistys (American Society of Gene and Cell Therapy) on myöntänyt vuoden 2016 korkeimman tutkijapalkintonsa akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttualalle, jonka tutkimusryhmä toimii Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutissa. Outstanding Achievement Award -palkinto on merkittävin vuosittain jaettava geeniterapian alan palkinto ja se myönnettiin vasta toisen kerran eurooppalaiselle tutkijalle.

 • Uudet verkkosivut avattu
  Tervetuloa uudistuneille Instrumentariumin tiedesäätiön nettisivuille. Sivuilta löydät tietoa säätiön toiminnasta ja apurahojen hakemisesta.

 • Ennätysmäärä apurahoja lääketieteelle
  Instrumentariumin tiedesäätiö myönsi historiansa suurimman määrän eli 900 000 euroa apurahoja lääketieteen tutkijoille. Dosentti Markku Varjosalo sai 100 000 euron Instrufoundation Fellow- apurahan biolääketieteelliseen perustutkimukseen. Varjosalon tutkimusryhmä Helsingin yliopiston Biotekniikan instituutissa tutkii ihmissolujen solunsisäisiä signalointimekanismeja, ja miten häiriöt näissä johtavat syövän syntyyn.  Tiedesäätiö jakoi myös viisi 50 000 euron post-doc apurahaa vastaväitelleille tohtoreille pätevöitymiseen ulkomaisissa huippuyliopistoissa. Lisäksi 35 tutkijaa sai apurahan väitöskirjatyöhön yhteensä 550 000 euroa.

 • Instrumentariumin Tiedesäätiön sai uuden asiamiehen
  Instrumentariumin Tiedesäätiö on valinnut filosofian tohtori Markku Lämsän, 53, säätiön asiamieheksi vuoden 2016 alusta lähtien. Lämsä hoitaa tehtävää sivutoimisena.