Vuoden 2020 apurahat

Instrumentariumin tiedesäätiö julkistaa vuoden 2020 apurahat haettavaksi toukokuussa 2019. Apurahoja myönnetään lääketieteen ja lääketieteen tekniikan sekä niihin liittyvän luonnontieteellisen ja taloustieteellisen tutkimuksen tukemiseen. Säätiö voi tukea myös muuta korkeatasoista lääketieteellistä, luonnontieteellistä ja teknologista perustutkimusta, joka edistää säätiön tarkoitusta.

Tärkeimpiä kohderyhmiä ovat väitöskirjaa valmistelevat tutkijat. Säätiö myöntää myös äskettäin väitelleiden tohtorien tieteellisen urakehityksen tukemiseen henkilökohtaisia post doc -apurahoja vähintään yhden (1) vuoden mittaista ulkomailla tapahtuvaa tutkimustyötä varten. Lisäksi säätiö julistaa haettavaksi 100 000 euron Instrufoundation Fellow -apurahat. Fellow -apuraha on tarkoitettu vastikään ulkomailta Suomeen palaavalle itsenäistyvälle tutkijalle joko oman tutkimusryhmän perustamiseen tai tutkijan jo olemassa olevan tutkimusryhmän vahvistamiseen. Fellow apuraha on tarkoitettu käytettäväksi Suomessa yhden vuoden aikana tehtävää tutkimustyötä varten.

Hakemukset pyydetään jättämään sähköisesti säätiön kotisivulla sijaitsevan linkin kautta. Hakemuksen voi täyttää suomeksi tai englanniksi. Hakemusten viimeinen jättöpäivä on syyskuussa 2019. Apurahan saaneiden nimi, avustuksen kohde ja myönnetty summa julkaistaan maaliskuussa 2020 tiedesäätiön kotisivulla.

Apurahansaajien eläkevakuuttaminen toteutetaan maatalousyrittäjän eläkelain mukaisesti. Lain mukaan vakuutusvelvollisuus koskee kaikkia niitä Suomessa asuvia apurahansaajia, jotka ovat saaneet Suomesta myönnetyn työskentelyapurahan. Lisätietoa saa Maatalousyrittäjien Eläkelaitoksesta www.mela.fi.

Hakemusten verkkopalvelu https://instru.apurahat.fi avataan 1.6.2019. 

Lisätietoja antavat:

Säätiön sihteeri
Irmeli Kosonen
irmeli.kosonen(at)instrufoundation.fi
puh. 040 778 1656

Säätiön asiamies
Markku Lämsä
markku.lamsa(at)instrufoundation.fi
puh. 040 501 5800